Klik untuk Tabungan!!!

Friday, January 14, 2011

Lagi kes penipuan!!!! jackie tersenyum!!!

BARU NIE NITON TELAH DAPAT SATU INFO MENGENAI KES PENIPUAN DI MUDAH.MY YANG SEMAKIN MENJADI-JADI DAN SASARAN KALI INI ADALAH FOTOGRAFER YANG INGIN MEMBELI PERALATAN DAN AKSESORI KAMERA DSLR !!!

APA PUN SI PENIPU NIE SEMUA MENSASARKAN KAUM MELAYU!!!!!

TAPI YANG MENIPU PUN KAUM MELAYU JUGAK!!!!!

SALAH SATU PENIPUAN YANG TELAH DIDEDAHKAN OLEH MANGSA PENIPUAN DI MUDAH.MY

KISAH BERMULA 
Salam 1 malaysia …
14 hb disember 2010 tempohari, aku kene tipu dengan dajjal ni.
pagi-pagi aku online http:.//www.mudah.mу bahagian camera, terjumpa lak Speedlight Nikon SB900 dengan harga yang cukup murah. Jadi aku pun deal la dengan owner yang letak namenya REEN  nο handphone die 0134384331 yang mendakwa die kat langkawi.
nak jadikan cerita aku mesej la reen ni.deal punye deal die bagi harga RM 900.00 siap curier POS LAJU.
Jadi aku tak berlengah mintak nο account maybank die. Sο die bg nο account ni 1204051757752 katenya nο. acc maybank. Sο aku pun kick іn dalam maybank2u, nο acc tuh tak sah. aku mesej lg tye, kenapa tak sah, rupenya die salah hantar nο acc. yang ituh nο acc CIMB. ѕο die pun bg nο acc maybank die 152031537497. ѕο aku pun pecaya la. time ni pulak aku nye internet down. ѕο aku mintak die pos dulu. ѕο die kate die akan pos dlm pukul 1 lebih time die rehat, tapi dengan syarat, kalau aku tak bankin petang tuh, die akan cancelkan penghantaran item tersebut.ѕο aku pun deal. dlam kul 2 lebih die ckp dah pos item tuh, ѕο aku pun mintak nο tracert. die bg nο EN 422633734.Hati da rase tak sedap, tp memikirkan orang dah caye kat kite, ѕο aku cuber lagi  tranfer duit ke acc maybank cilanat ni.
Dalam pukul 3.00 ptg, line internet aku da stabil, ѕο aku pun tranfer duit rm 900.00 tuh dan tertera nama yuzaireen shazwan bin yasmin mase urusan tranfer tuh..lepas tuh aku pun rojer die. die kate okeh. malam, aku cek nο tracert tuh, x de dlm pangkalan data Pos Malaysia.aku da risau. besoknye 15/12 aku mesg dak cilake ni, tak berbalas mesej aku..aku cek pun same x de.tgh hari cek bru ade..hati da lega.ѕο tgu punye tgu x de jgk. hari ni 16/12/2010, aku call pos laju, pos laju kate barang da sampai, dan dlm perjalanan ke alamat aku.lega rasenye.
dalam pukul 10.30 pagi, barang yg dinanti nanti sampai, aku pun berdebar bukak isik perut bungkusan putih tuh. bile pegang aku rase ringan sangat tak macam speedlight. sekali aku koyakkn sampul, cume kotak SHAMPOO BAWANG yang ade gambar Jakie Chan. bile aku bukak dalam, alangkah terperanjatnye aku tgk dalam tuh cume ade botol arak brand TRIPLE 999. kecewe betul mase tuh. pastuh aku cek detail kat form pos laju tuh ade tulis:
nama pengirim : yuzaireen shazwan bin yasmin
alamat : nο. 2607, jalan joget, taman ria jaya, 08000 sg. petani kedah
nο h/p : 019-4076009 ( tak sama semasa deal dalam mudah.mу)
ѕο aku pun contact2 member kije maybank. dapat trace :
nama : sama
alamat : nο. 33 jalan bunga mawar, 09000 kulim kedah
nο h/p: 0147580918 (tak same jugak)
ѕο, οn da rase tertipu, contact nο sume tak jawab/οff.
thеn bile aku kate msg nk report polis, bru balas (014 td) kate die tak tau sape yg guna card die. card kene curi. mmg sah nk tipu lg, kalo kad kene curi, x kan la sampai ni pin pun boleh tau sekali.
ѕο aku da bg warning pun tak jalan, aku pun report ke balai polis segamat.
selain tuh aku pun report ke SKMM kerana mende ni melibatkan internet, ѕο diorang boleh bantu kita.
selama ni, aku pun berniaga dalam mudah, tak sangka pulak aku yg kene tipu. ѕο pada rakan semua, berhati-hatilah. Better COD dari pos-pos ni..
INGATKAN NIKON SB900


RUPANYA YANG SAMPAI KOTAK SHAMPOO BAWANG DAN BOTOL ARAK!!!


Akhirnya suara manis SI PENIPU dapat DI RAKAM!!!!

video


Akhirnya dari sumber mangsa penipuan...

RAKAMAN perbualan TELEFON dengan SI PENIPU yang telah berjaya dirakam .

Mungkin ini dapat membantu MANGSA-MANGSA penipuan untuk melengkapkan BUKTI untuk mendakwa SI PENIPU....


Sama-samalah kita BERDOA agar SI PENIPU berjaya diberkas dengan secepat yang mungkin oleh PDRM.

Amin..

Kalau Dapat Ramai nak TembakTepat pala SI PENIPU nie!!!

Maklumat dari rakan yang di TIPU oleh seorang

  lelaki MELAYU berasal dari KELANTAN !!!!


keratan akhbar!!! serta laporan yang telah dibuat oleh mangsa YANG TELAH DI TIPU...!!




AWAS!!!! 
Jika ditawarkan sesuatu yang menarik oleh lelaki ini.... 
isteri lelaki ini berasal dari KEDAH 

Mempunyai 5 orang anak......dan salah seorang anak ber BIN kan ABDULLAH...kenapa,mengapa?????SI PENIPU SAHAJA YANG TAHU?


SI PENIPU AKAN MENGUNA NAMA-NAMA YANG BERLAINAN DALAM MENJALANKAN OPERASI MENIPU


INI ADALAH GAMBAR TERBARU SI PENIPU YANG SEDANG DICARI!!!!


ini adalah gambar SI PENIPU yang berjaya diperolehi dari sumber RAHSIA!!


Gambar zaman remaja

Gambar Sekarang


TERKINI !!!
 BUTIRAN PERIBADI SI PENIPU

NAMA : KAMARUDDIN BIN KADIR

NO. IC : 580530035651


ALAMAT MYKAD SI PENIPU ADALAH ALAMAT KAMPUNG ISTERI SI PENIPU :


KG 15 RELONG MUKIM BUKIT RAYA,PENDANG,KEDAH.


REKOD JENAYAH:


BUTTERWORTH KK420 - TANGKAP
GUA MUSANG KK379 - DI HUKUM
GUA MUSANG KK457 - DI HUKUM
DONG KK379 - DI HUKUM
KUALA LIPIS KK380 - DICARI ( WANTED )
JOHOR BAHARU 3 REKOD JENAYAH KK328 - DI HUKUM


DAN REKOD TERBARU BOLEH RUJUK DI PDRM.